Gevelrenovatie

Gevelrenovatie

Wanneer uw gevel niet meer in goede staat verkeerd, is het verstandig om deze op te laten knappen. Zo voorkomt u verdere schade aan uw gevel.

 

Soorten gevelrenovatie

Stenen vervangen:

Zit er een scheur in uw gevel of brokkelen er stukken van uw stenen in de gevel af? Hierdoor is uw woning niet meer tegen de regen beschermd. Daarnaast kunnen de scheuren tijdens de vorstperiode groter worden doordat het vocht in de scheuren vastvriest en uitzet. In het slechtste geval kan de gevel gaan verzakken door de scheuren. Dus wacht niet te lang met gevelrenovatie om verdere schade te voorkomen.

Voegwerk vervangen:

Zitten er scheuren in uw voegwerk of is uw voegwerk slecht? Hierdoor kan er schade ontstaan aan uw gevel, maar ook in binnen in uw pand. Denk hierbij aan lekkage plekken of schimmel in uw pand. Dit wilt u natuurlijk voorkomen. Laat daarom bij de eerste tekenen van scheurvorming in uw voegen of bij losse stenen uw gevel renoveren.

Dorpel/latei vervangen:

Heeft u scheuren of barsten in uw dorpel of latei? Als te lang wacht met het herstellen of vervangen van uw dorpel of latei, is zelfs verzakking van uw gevel mogelijk. Dan bent u nog verder van huis. Daarnaast kan het vochtproblemen veroorzaken waardoor de warme lucht naar buiten ontsnapt. Wanneer hier sprake van is bent u in de koude wintermaanden voor niks aan het stoken.

 

Wij voeren gevelrenovatie uit aan diverse panden zoals woningen maar ook monumentale panden, die onder monumentenzorg vallen. Bijvoorbeeld oude grachtenpanden en boerderijen worden op zo’n manier voor het nageslacht gespaard.
Het renoveren van panden naar de huidige maatstaven is wat ons werk zo mooi maakt, het pand blijft behouden en heeft weer de uitstraling die het verdiend.