Gevelreiniging

Welke manier van gevelreiniging is het beste voor uw gevel? Wij beschikken voor het reinigen van gevels over twee technieken: hogedrukreiniging (met stoom) en zandstralen. Wat voor gevelreiniging het beste is hangt af van uw type gevel en de aard van de vervuiling. Wij kunnen u het complete pakket aanbieden om uw gevel weer in topconditie te krijgen.

Hogedrukreiniging met stoom

Met hogedrukreiniging uw gevel weer als nieuw. Hogedrukreiniging is de meest simpele oplossing. Geschikt voor lichte vervuiling. Water wordt verhit en onder hoge druk tegen de gevel gespoten. Door de combinatie van druk en warmte laat lichte vervuiling los. Vervolgens spoelen we het opgeloste vuil weg.

Zandstralen (Torbo systeem)

Met zandstralen krijgen wij zelfs zware vervuiling van de gevel. Wij stralen met een Torbo systeem. Voor zware vervuiling is het noodzakelijk om uw gevel te zandstralen. Hierbij blazen we onder lage druk water met een mild straalmiddel tegen uw gevel. Afhankelijk van de steensoort en het type vervuiling kiezen we het meest geschikte straalmiddel. Door de lage druk kunnen ook kwetsbare en poreuze ondergronden probleemloos gestraald worden.

Impregneren

Na het reinigen van de gevel is het aan te raden de gevel te laten impregneren. Bij het impregneren van de gevel wordt er een beschermlaag op de gevel gespoten, waardoor de gevel beschermd is tegen schimmelvorming en vocht- en vorstschade.